BŐR EGÉSZSÉGE

Bőrápolási tanácsok: A bőr tisztítása

Egy hosszú, forró zuhannyal vagy fürdővel kezdeni vagy befejezni a napot bizonyára az élet nagy élvezetei közé tartozik. De lehet, hogy nem ez a legjobb dolog, amit az optimális bőrtisztítás érdekében tehetsz. A bőr tisztításának vannak olyan módjai, amelyekkel remek eredményt érhetsz el, hogy egész nap jól nézz ki és jól érezd magad.

Miért érdemes tisztán tartani a bőrt?

A bőrápolás alapvető fontosságú egészséged szempontjából. A bőr védőgátat biztosít a test többi része számára. Ez az első védelmi vonal a baktériumokkal szemben, ezért érdemes kiváló állapotban tartani. A szennyeződések és zsírok a nap folyamán felhalmozódnak a bőrödön. Amikor megtisztítod, eltávolítod ezeket a szennyeződéseket, és biztosítod egészségét.

Ha nem gondoskodsz a bőrödről, irritációk, kiütések, sebek és fertőzések alakulhatnak ki rajta. Ezenkívül a megfelelő bőrápolás ragyogóvá teszi a bőrt.

 

Az érzékeny és nagyon érzékeny bőrt olyan tényezők válthatják ki, mint a parfüm, a kemény vegyszerek és még a kemény víz is.

Dr Zac Handler

Bőrápolási tippek

Hogyan ápold bőröd?

Tartsd hűvösen

A gőzölgően forró zuhanyzás jó érzés lehet, de nem tesz jót a bőrödnek. A forró víz lemossa a természetes olajokat, és kiszárítja a bőrt. Kellemesen meleg, de ne túl forró vizet használj. Ha semmiképpen nem tudsz meglenni a forró zuhany nélkül, csak néhány percet tölts a forró víz alatt, majd állíts langyosra.

A rövidebb jobb

A zuhanyzások lerövidítése nagyszerű módja a bőr ápolásának. Próbálj 5–10 percen belül végezni, hogy a víz ne szárítsa ki a bőröd. A bőrtisztítás nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól.

Használj megfelelő tusfürdőt

A bőrödet ápoló megfelelő termék kiválasztása fontos a megfelelő állapot megőrzéséhez. Ha száraz a bőröd, próbálkozz száraz bőrre kifejlesztett tusfürdővel. Ha nagyon zsíros a bőröd, használj speciális tisztálkodási szereket, amelyek ezt kordában tartják, de vigyázz, hogy ne használj olyan termékeket, amelyek durva kémiai anyagokat tartalmaznak, mivel ezek eltávolíthatják az összes olajat a bőrödről.

Tippek a bőr tisztán tartásához

Akár normál, száraz, zsíros, kombinált vagy érzékeny a bőröd, biztos van olyan termék, amely megfelel Neked. Általánosságban elmondható, hogy jó ötlet kíméletes bőrápoló termékeket használni, legyen szó akár az egész test lemosásáról, akár dezodor alkalmazásáról. A Sanex termékeket úgy hozzuk létre, hogy biztosítsák a bőr táplálásához és egészségének megőrzéséhez szükséges alapanyagokat. Szigorú irányelvek szerint állítjuk össze őket, például minimalizáljuk az allergéneket és a felesleges összetevőket.

Érdemes kipróbálni egy olyan terméket, mint a Sanex Zero% Normal Skin tusfürdő, amelyet arra fejlesztettünk ki, hogy biztosítsa a bőr tisztaságát, puhaságát és fényét. Ha száraz a bőröd, tégy egy próbát a Sanex Zero% Dry Skin tusfürdővel. Ez a tusfürdő természetes hidratálókat és kevesebb kémiai anyagot tartalmaz, hogy a bőr tiszta és hidratált legyen.

OSZD MEG EZT A CIKKET

SZAKÉRTŐI TANÁCS

Dr Zac Handler

Dr Zac Handler

A kemény termékekkel és szappanokkal végzett túltisztítás eltávolíthatja a bőrt az illóolajoktól és lipidektől.