A BŐRRŐL

Az érzékeny bőr ápolása: okok, kezelés és megelőzési tanácsok

Ha érzékeny a bőröd, előfordulhatnak olyan napok, amikor úgy érzed, minden irritál – a pollenek, a nap, a háziállatok, a mosószerek, sőt még az érzelmek, például a stressz is. És bár ezeket a külső tényezőket nem lehet teljesen elkerülni, a bőrápolással enyhítheted a tüneteket. Íme a legjobb bőrápolási útmutató az érzékeny bőrűek számára, valamint a legjobb termékeink, amelyek segíthetnek a tünetek kezelésében.

 Az érzékeny bőr ápolása: Okok, ápolási és megelőzési tanácsok

Az érzékeny bőr jellemzői

Érzékeny bőr jelentkezhet a test legtöbb területén, beleértve a fejbőrt, az ajkakat, a kezeket, a testet és az arcot, és általában az általa keltett érzés, például viszketés, fájdalom, égés, szúrás és feszülés alapján azonosítható. A bőr kipirosodhat, és néha érdessé válhat, megduzzadhat, vagy kiütések jelenhetnek meg rajta. A legtöbb esetben azonban előbb érzed, hogy a bőröd érzékennyé válik, minthogy szemmel látható lenne.

Az érzékeny bőr okai

Bőrünk természetes védőréteggel óvja magát a környezet agresszoraitól, például a szennyeződésektől és a baktériumoktól. Ez a védőréteg segít megőrizni a bőr hidratáltságát, mivel megakadályozza, hogy túl sok víz távozzon a szervezetből. Ha azonban a bőr érzékennyé válik, az annak a jele, hogy a védelem meggyengült – akár a szervezeten belüli tényezők, például a stressz és a fáradtság, akár külső tényezők, például az időjárás változása miatt.

Az érzékeny bőr ápolása

Bár környezetünkben nem tudunk mindent befolyásolni, ami irritálja a bőrünket, de a bőrünk tisztítására és hidratálására használt szereket igen. Kerüld a túl durva vagy szárító hatású termékeket, például a szappanokat és a túlságosan illatosított termékeket, mivel ezek megfosztják a bőrt az esszenciális olajoktól és lipidektől, amelyek segítenek hidratáltan tartani a védőgátat. Helyettük használj olyan termékeket, amelyek minimális összetevőkből állnak, és kifejezetten érzékeny bőrre készültek.

A hónaljon

A hónalj a test egyik olyan területe, amely nagyon érzékennyé válhat, különösen, ha az éghajlat nagyon párás vagy nagyon hideg. Ha úgy találod, hogy a dezodorok kipirosítják és érzékennyé teszik a hónaljbőröd, válts valami kímélőbbre, például a Sanex Zero Sensitive golyós dezodorra. Ez akár 24 órán keresztül hatékony védelmet nyújt a szagok ellen, de nem tartalmaz alumínium-klórhidrátot (ACH) vagy etil-alkoholt.

Test

Az érzékeny bőrnek hidratálásra van szüksége ahhoz, hogy helyreállítsa a védőgátját, és pótolja az elvesztett lipideket. Ezért amikor kiszállsz a fürdőkádból vagy a zuhany alól, kend be az egész tested illatmentes hidratálókrémmel. A Sanex érzékeny bőrre kifejlesztett Zero% testápolója gyorsan felszívódó, minimális mennyiségű összetevőkből áll: természetes hidratálókat tartalmaz, egyáltalán nincsenek benne színezékek és illatanyagok. Utána bőröd puha és hidratált lesz minden ragadós érzés nélkül. Használd mindennap, hogy csökkentsd az érzékenységet.

 

OSZD MEG EZT A CIKKET

SZAKÉRTŐI TANÁCS

Dr Zac Handler

Dr Zac Handler

A kemény termékekkel és szappanokkal végzett túltisztítás eltávolíthatja a bőrt az illóolajoktól és lipidektől.