A BŐRRŐL

Bőrápolási tanácsok: Mi a különbség a száraz és a dehidratált bőr között?

Bőrünk igényei folyamatosan változnak, és egészségét az időjárástól kezdve az immunrendszerünkig számos tényező befolyásolhatja. Az egyik gyakori, minden bőrtípust érintő probléma a dehidratáció – ezt azonban gyakran összetévesztik a szárazsággal. De hogyan tudsz különbséget tenni, és hogyan győződhetsz meg arról, hogy hatékonyan gondoskodsz bőröd igényeiről?

Mi a száraz bőr oka?

A bőrszárazságot környezeti tényezők, például a napfény, a környezetszennyezés és a páratartalom okozzák, néha azonban a genetika felelős érte. A szárazabb bőrtípusok gyakran gyengébb védőréteggel rendelkeznek, amely nehezen tartja meg a vizet és a hidratálást segítő fontos lipideket. Azt tapasztalhatod, hogy a száraz bőr gyakran nem szívja be olyan jól az olyan termékeket, mint a hidratálókrémek (ezért zsírosabb formulára van szükség), és gyakran hámlik, feszül vagy fénytelen.

Bőrápolási tanácsok: Mi a különbség a száraz és a dehidratált bőr között?

Miben különbözik a száraz bőr a dehidratált bőrtől?

A dehidratáció nem egy bőrtípus, hanem annak a mellékhatása, hogy a szervezetben nincs elég víz. Gyakran a termékek felszívódása alapján állapíthatod meg, hogy dehidratált-e a bőröd. A dehidratált bőr gyakran könnyen felszívja a hidratálókrémeket, miközben úgy érezheted, hogy még többre van szükség. Az is előfordulhat, hogy a zuhany alól kilépve nagyon feszesnek érzed a bőröd, vagy fénytelennek tűnik.

A dehidratált bőr ápolása

Fontos, hogy a dehidratált bőrt megfelelően nedvesítsük, hogy megvédjük a károsodástól. Ha megállapítottad, hogy bőröd dehidratált, megfelelő testápolóval és hidratálókrémekkel hidratálhatod. Ezenkívül naponta körülbelül hat–nyolc pohár vizet kellene inni, hogy a bőrt belülről is hidratáld.

A legjobb hidratáló és bőrápoló termékeink

OSZD MEG EZT A CIKKET

SZAKÉRTŐI TANÁCS

Dr Zac Handler

Dr Zac Handler

Csillapítsd a kiszáradt bőr szomját hidratáló tusfürdővel.