TERHESSÉG

Bőrápolás a terhesség alatt: Bőrszárazság a terhesség alatt

A „terhességi ragyogás” kifejezés a várandós nők egészséges, kipirult arcszínére utal, amelyet az új hormonok és a baba közelgő érkezése miatti izgalom okoz. Ezt azonban nem minden nő élvezheti: sokan számos új problémába ütköznek, ilyen például a bőrszárazság is. Ha Te is ezt tapasztalod, olvasd el, hogyan lehet biztonságosan megelőzni és kezelni a terhesség alatti bőrszárazságot.

A terhesség alatti bőrszárazság okai

A terhesség alatt a szervezet létfontosságú erőforrásokat igényel a baba megfelelő növekedésének és fejlődésének biztosításához. Ebbe a víz is beletartozik: az elfogyasztott víz nagy része először a babához kerül, a maradék az anyához, ami miatt a bőröd kiszárad, és a normálisnál kissé dehidratáltabbnak érzed magad.

Hogyan előzhetik meg a várandós nők a bőrszárazságot?

A bőr terhesség alatti kiszáradását segíthetsz megelőzni, ha vízben gazdag ételeket, például gyümölcsöket, dióféléket és zöldségeket fogyasztasz. Az ilyen ételek gyorsan felszívódnak a szervezetben, így segítenek megőrizni a hidratáltságot. Ezenkívül a nap folyamán igyál sok vizet (körülbelül két litert).

 Terhességi bőrápolás: Száraz bőr terhesség alatt

A terhesség alatti bőrszárazság másik oka a napsütés okozta károsodás, amely egész évben, még a borús, szürke téli napokon is előfordulhat. Ezt a nap UV-A sugarai okozzák, amelyek a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, károsítva annak szerkezetét és fontos fehérjéit, például a kollagént és az elasztint. Ezek a fehérjék felelősek azért, hogy a bőr puha és hidratált maradjon, így ha megsérülnek, a bőr szárazabbá válik. Terhesség alatt a nők bőre fényérzékenyebbé is válik, ezért minden reggel kend be az arcodat egy teáskanálnyi teljes körű védelmet nyújtó fényvédővel.

A bőrszárazság kezelése a terhesség alatt

A terhesség alatti bőrszárazság kezelésének a legjobb módja a nagyon hidratáló és olajban gazdag bőrápolók használata, amelyek segítenek helyreállítani a bőr természetes védőgátját. Keresd az olyan szuperhidratáló összetevőket tartalmazó formulákat, mint a hialuronsav, niacinamid, omegaolajok, glicerin és sheavaj, mivel ezek teljes napra biztosíthatják a hidratáltságot. Éjszakára válassz egy gazdagabb krémet, amely alvás közben segít a bőr állapotának javításában és fiatalításában, vagy alkalmazz nyugtató összetevőket tartalmazó, intenzív hatású éjszakai maszkot.

OSZD MEG EZT A CIKKET

SZAKÉRTŐI TANÁCS

Dr Zac Handler

Dr Zac Handler

A kemény termékekkel és szappanokkal végzett túltisztítás eltávolíthatja a bőrt az illóolajoktól és lipidektől.